In opdracht van #Strukton hebben wij in het trainingscomplex van de Nationale Politie te Amsterdam de conventionele 400 Watt armaturen vervangen door #Philips Halstralers met een systeemvermogen van 74 Watt … een besparing van ruim 80% op het energieverbruik van de verlichting in de manegebak. De oude armaturen waren voorzien van een glazen klok waardoor het licht naar alle kanten wordt verspreid (foto 1) met de nieuwe armaturen wordt het licht alleen naar beneden gestraald waardoor alleen de bak helder verlicht wordt (foto 2). Op de foto 3 is duidelijk het verschil tussen oud (rechterzijde) en nieuw (linkerzijde) te zien. Voor het oefen in donkere opstandigheden is de nieuwe verlichting dimbaar en wordt op basis van een dali protocol  aangestuurd vanuit een  KNX systeem. Tevens is het mogelijk om delen van de bak uit te zetten wat weer leidt tot nog meer energiebesparing.

foto 1